Knižné kluby

Sme tu preto, aby deti čítali.

Krstili sme knihu NEVERÍM VLASTNÝM OČIAM na základnej škole

Krstili sme knihu NEVERÍM VLASTNÝM OČIAM na základnej škole

Krst knihy je oslavou pre všetkých! A my sme oslávili túto udalosť s deťmi na Základnej škole vo Vysokej pri Morave.

Krst knihy je oslavou pre všetkých - pre autorku, ktorá dlhé hodiny tvorila a vymýšľala príbehy, postavy, dej, či zápletku; pre ilustátora, ktorý pretavil svoje predstavy o opísaných postavách na papier; i pre vydavateľa, ktorý je hrdý na novú knihu a verí, že ňou poteší všetky čítaniachtivé deti.  

Kniha NEVERÍM VLASTNÝM OČIAM s podtitulom Tarzanky, škriatkovia a jednorožce bola inšpirovaná skutočnými udalosťami, ktoré sa odohrali vo Vysokej pri Morave počas pandémie koronavírusu od marca do júna 2020.

Kto sú Tarzanky? A ako to, že sa Zozo zjavili práve teraz? To ony zariadili, že sa nemusí ísť do školy? Tento príbeh sa skutočne stal. Druháčka Zozo jedného dňa zbadá v záhrade skutočnú Tarzanku – zvláštnu a tajomnú dievčinku s mačacími ušami a mačacím chvostom. Začne si s ňou vymieňať odkazy a márne sa snaží prísť na to, čo jej chce drobná lúčna bytôstka povedať. Ešte šťastie, že sa práve vtedy zavreli školy a Zozo spolu s bratom, piatakom Fifom, prežijú s Tarzankami, škriatkami a jednorožcami dobrodružstvo, na ktoré nikdy nezabudnú.

Autorka: Zuzana Štelbaská

Ilustrátor: Ján Kurinec

Technické parametre: 170 x 243 mm, 200 strán, pevná väzba, pre deti od 9 rokov

Cena KMČ: 11,20 eur. bežná cena: 13,99 eur

 


Galéria